Ada Apa Dengan Hlovate?

Ada apa dengan hlovate? of coz lah hlovate ada kesemuanya~ (apakah kesemua yang hang maksudkan tu?) kesemua yang gue maksudkan disini ialah jalan cerita yang ada dalam setiap karya hlovate adalah sangat cukup pakej okeh..perfecto lah senang cite..hehehe stakat nih, gue baru aje baca 2 buah novel hasil nukilan c hlovate ini..tak sangka, karya hlovate berjaya mendapat tempat dihati gue yang tidak seberapa ini selain daripada karya siti rosmizah..

Actually, gue nih bukannya seorang kaki novel yang tegar apatah lagi pengumpul novel yang kaya raya macam mereka2 yang berada di luar sana (harga novel satu biji kan puluhan ringgit, kalo da mampu beli novel berbiji2, kaya raya la tu kan?) hehehe..nak dijadikan cite lagi, bila gue sebut aje nama tajuk sesebuah novel tuh, tak kira la novel tu best ke, tak best ke, cepat aje dia angguk..(wah, siapakah gerangan yang hang maksudkan itu?) entah, gue bagi contoh aje~ hihihi

kalau ditanya berapa biji koleksi novel yang gue ade, gue boleh bilang dengan jari tangan aje, tak perlu susah2 nak pakai jari kaki..itu pon sebab ada c eraziwan yang kemaen lagi baek hati belikan untuk gue..(nampak sangat hang nih kedekut tahi hidung masin!) lorr..kedekut apenya..kalo nak dibandingkan dengan novel, gue lebih rela beli komik banyak2..harga satu komik bape sen la sangat kan kalo nak dibandingkan dengan harga sebiji novel..haa, amacam..bijak tak gue? ngeh3, =P

nih koleksi adik pompuan gue..gue stat minat dengan karya2 hlovate nih sebab terpengaruh dengan dia ler..memula baca novel nih, alahai..bosan betul..tapi bila da habis satu novel, hm..not bad la jugak jalan cite dia kan..hehe

nih pulak novel terbaru adik pompuan gue jugak..itu pon sebab dia p kebas voucher buku adik lelaki gue..ngeh3, bagi gue, novel nih sangat best okeh walaupun pada mulanya gue agak tak bape nak paham dengan jalan citenya yang agak rumit itu..adik gue pon cakap dia mengalami hal yang sama dengan gue..ala, da namanya adik beradik..mana nak tumpahnya kuah kalo tak ke nasi kan? (eh? err..nape rasa macam tak seswai aje peribahasa nih?) hehehe

Oleh sebab sebelum nih a.k.a sebelum gue dipertemukan dengan karya2 hlovate, gue hanya meminati karya2 siti rosmizah aje sehinggakan kesemua 5 biji novel (if i'm not mistaken) hasil nukilan beliau berjaya menjadi koleksi peribadi gue, perlukah gue usulkan aje keinginan gue untuk memiliki kesemua novel2 hasil nukilan c hlovate nie pulak kepada c eraziwan? bak kata patah2, tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia siapa yang tahu kan? hehehe =P


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

51 kata-kata pujangga ;):

Akue Achik said...

rooftop rant plg best yg pnh sy baca..mmg masuk n mnusuk dlm jiwa..huhu


sy pon minat ngan karya Hlovate.. :

tp, tak mmpu beli, suma pnjam ja.. hehe

Umie Naziera said...

xpernah dengar pon sebelum nie,tapi akn try cari =D

Tihara said...

best nye kalo dpt pinjam or dpt yg 2nd hand pun..haha..ye la kan takat nk baca sekali je n then melekat dalam hati..bestnye, nk try baca laa :)

uyaitusaya said...

yeahhhh!! hlovate!!
uya peminat tegar HLOVATE!:)khatam semua.

pssss..cuba selongkar "contengan jalanan" subhanallah.

H.S said...

saya teringin nak baca buku hlovate.especially contengan jalanan.

semua orang duk puji hasil karya dia.

tapi masih belum berkesempatan lagi nak beli.


syukurlah adik kamu dapat memupuk minat ni kan?hehehe

boleh pinjam :p

zati embong said...

jat ada 1..contengan jalanan kot tajuk dia.mula2 pening gak,pasal budak2 yg suka lg rock lama2. tp last memang btul2 tnggal kesan kat hati

~SaL IjOu~ said...

masa spm dulu je layan novel..skrg layan blog aje~ ^^

Cik Yatt said...

tak prnh bce hlovatenye novel.nnt nk try la

HeNRieTTa JoSe said...

xpernah lak terserempak dengan novel2 tuh lagi....last week layparking kat pupolar jumpa buku laen....hehehe....next week nak layparking lagi....hehehe....

MaYa MustWany said...

ok nape mas xprnh dgr?larikkkkkk

^_^ Zaza Nur Iman said...

first time dgr..hehe

aRa ❤ aFiq™ said...

ala xminat bace novel.. xpnh habis pun bace novel.. hehe

adda siempre said...

hlovate meme dap ma....sek2 ak duk bco lamo dh novel2 die. saem ak byk karya die.kikiki:p
kalu terbitan jemari seni, karya noor suraya dap gak ma. lucu2 gtu:)

Juliet_iRa~" said...

hee..hlovate mmg best..

sila cari yea...hee..

sokong cdgn utk usulkan pd kesayangan emma tu..heeee

O CIKTEDDY said...

cik penah bace aa + bb tu..huhu novel last kot bbrpa tahun lpas =D

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hantu novel..huhu

emy zulaiha said...

emy tak pernah bace lagi die..tp my BFF minat sngt novel2 hlovate tue

zulhilmi tempoyak said...

kesimpulannya.
Ada Apa Dengan Hlovate?

hahahah

Teenager Housemaid said...

saya sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat sangat meminati hlovate!
ouh..banyaknya sangat tu.,.heheh

rooftop rant best!

ce try baca versus!
-changing for good aint a crime..:)

best!

contengan jalanan pun sangat superb! :D

miss daya said...

sekali dengar nama hlovate ni mcm nama writer france lak.. huhu oo e-novel eh.. (google jap tadi) baca sinopsis cam best.. ada time nnt la baca hehe

Shaznina Sofia said...

minat baca novel.. tp x pena dgr la nama nih.. hehe..

faiz fakhirin said...

wohohoho...membaca novel bleh cepatkn mata utk terlelap..hahaha

Cik IFAH. ♥ said...

macam best ja ,
must try nih :)

Ann Ishak said...

saya belum pernah baca lagi 2 buku tu tapi pernah nampak dekat bookstore...teringin nak bacalah kalau erma kata best jalan ceritanya

Mizz ErMa said...

Akue Achik : ha ah kan, jalan cerita dia mmg best..mampu meninggalkan kesan yg mendalam kpd sy..hehehe

Mizz ErMa said...

Umie Naziera : lorr..tol ke x penah dgr? sbb skrg nih byk sgt kot penulis2 baru..hehe

Mizz ErMa said...

Tihara : haa..tau xpe, stakat nak baca sekali, mmg tak berbaloi ler habiskan puluhan ringgit tu tapi laen pulak pemikiran dgn c kaki2 novel nie..hehe

Mizz ErMa said...

uyaitusaya : contengan jalanan? err..tak penah dgr la pulak tajuk tu..karya terbaru hlovate ke? insyaallah, akana cuba cari..hehe

Mizz ErMa said...

H.S : sana la kita..hehe nak pinjam? boleh aje, no hal..hehe =P

Mizz ErMa said...

zati embong : wah, tol ke? ramai pulak yg cakap contengan jalanan nih best, bertuah la awk da baca..hehe

Mizz ErMa said...

~SaL IjOu~ : hehe..itu la org cakap, zaman da berubah, dunia da maju..hehe

Mizz ErMa said...

Cik Yatt : sy pon bwu aje baca 2 buah, byk jgk rasanya karya hlovate nie..haa, cari jangan tak cari..hehe

Mizz ErMa said...

HeNRieTTa JoSe : wah, mentang2 ler popular sekarang tgh sale..hehehe

Mizz ErMa said...

MaYa MustWany : err..alamak? nape leh jadi macam tu? hik3,

Mizz ErMa said...

^_^ Zaza Nur Iman : biasa la, sume benda akan ada kali pertama kan? hehe

Mizz ErMa said...

aRa ❤ aFiq™ : wah, 1st taem dgr ada org tak minat baca novel..hehehe

Mizz ErMa said...

Juliet_iRa~ : wah, tak sangka cikgu ira pon peminat hlovate jgk..hehe

Mizz ErMa said...

O CIKTEDDY : wah, beberapa thn yg lepas? mmg lama bebenor ler cik teddy nih da x layan novel..hehe

Mizz ErMa said...

Muhammad Saiazuan Norhalik : bukan hantu novel p bayang hantu novel aje..kui3,

Mizz ErMa said...

emy zulaiha : haa, kalo bff emy minat sgt2 dgn hlovate nih, emy pon kena try ler layan jgk karya2 hlovate nih..hehehe

Mizz ErMa said...

zulhilmi tempoyak : hohoho, kesimpulannya ialah, tepuk dada tanya selera..=P

Mizz ErMa said...

Teenager Housemaid : wah, nampaknya miss m nih mmg betul2 peminat tegar karya hlovate lah..hehe, xsbr nk p cari karya2 hlovate..

Mizz ErMa said...

miss daya : karya2 hlovate mmg best..sumpah, rasa tak menyesal habiskan puluhan ringgit utk memilikinya..ngeh3,

Mizz ErMa said...

Shaznina Sofia : laa..tol ke? maybe sbb skrg nih banyak sangat stok novel yang ade kat kedai2 buku kot..hehe

Mizz ErMa said...

faiz fakhirin : err..kalo jalan cite novel tu tak best, mmg tak mustahil ler boleh cepatkan mta utk terlelap..tapi kalo cite die best, tak tido pon tak pe..hahaha

Mizz ErMa said...

Cik IFAH. ♥ : mmg sgt best okeh..try jangan tak try..hehe

Mizz ErMa said...

Ann Ishak : kata sy cite tu mmg best p kata org laen sy tak pasti la pulak kan tapi setahu sy kata orang laen stakat nih pon best jgk..hehehe

Ihsan Arifin said...

fuh jiwang haha.
nanti ada masa, nak try layan. mcm best

noreenrara said...

versus karya hlovate pn best jgk !

Mizz ErMa said...

Ihsan Arifin : layan jangan tak layan sbb nya, cite nih mmg best..hehehe

Mizz ErMa said...

noreenrara : tol ke? banyak jgk yer karya2 hlovate nih..hehe